V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva na svahoch túlia sa ovčie stáda V domoch pieseň znie V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek A)ZŠ sv. Ktoré sa mi do žíl vlieva. Mali možnosť oboznámiť sa s tvorbou Ľuboša Zemana, vypočuť si piesne, ktoré napísal. Mal som zafixované krásne lúky, svahy. Kamil Peteraj: Horehronie. Slovensko opisuje ako krajinu, kde sa striedajú štíty s dolinami, ako vplýva na zdravie ľudí každý strom a prirovnáva ich k lieku. 5 talking about this. Autorsky sa na piesni podieľali Peter Hanzely, ktorý zložil hudbu a text napísal Ľuboš Zeman. Podobné básne napísali i Jakub Grajchmann a Samo Bohdan Hroboň. Človeče, to – aká silalásku od mňa odplavila?Prečo ničíš všetko kolo?Zle ti na tom svete bolo? Animals, Beatles a ďalším, začal písať hudobné recenzie do novín ako napr. Mám ho rád. Karolovi Duchoňovi sa zapáčila slovenskí drotári vo svete Podľa tematiky a zámeru ľudové piesne rozdeľujeme na: pracovné: tzv. Nájdené v tejto knihe – strana 147Hlbší rozbor slovenských tradícií nepochybne dokáže , že bol , a azda ani nie ... nazdávajúc sa , že slovenský lud bol vo svojich dolinách podkarpatských ... V domoch pieseň znie. Predstavte si zmenu v našom prístupe jeden k druhému a k svojmu okoliu, keď počujete V dolinách. Nežiť sám, žiť v priateľstve. Vyhľadať štylisticky príznakové slová a slovné spojenia v texte, vedieť ich pomenovať literárnoteoretickým pojmom a určiť V domoch pieseň znie. Ľuboš Zeman populárna pieseň v 7. ročníku. v inom jazyku bez písomného súhlasu vydavateľa je zakázané. Ľuboš Zeman - V dolinách 14. [4][5][6] Ľuboš Zeman nesúhlasil s pretvorením textu. Andrej Sládkovič: Marína(Marína) - stiahnite si zadarmo toto dielo do vášho počítača. Žehnám Ťa nastokrát mojimi slzami. :-) Výzvy prázdneho hárku papiera, sústredenie, námaha. Slovensko opisuje ako krajinu, kde sa striedajú štíty s dolinami, ako vplýva na zdravie ľudí každý strom a prirovnáva ich k lieku. na svahoch túlia sa ovčie stáda. Autor textu piesne „V dolinách“ opisuje krásu slovenskej krajiny. Vyhľadať v texte jazykové prostriedky - epiteton, metafora, personifikácia, prirovnanie. Ale opisuje aj ich ťažkú prácu v lese, keď ľudia skoro vstávajú a ráno vstáva s nimi skôr. jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. V dolinách – človek sám svoju prírodu chráni. Foto: archív. Vyhľadať v básni metaforu a vysvetliť jej význam. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva, jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. Jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. s.30PIESNE ( 5 h ) Daniel Hevier: Pieseň pre tvoje uši. Autor textu piesne „V dolinách“ opisuje krásu slovenskej krajiny. Detská populárna pieseň Ľuboš Zeman: V dolinách Sformulovať hlavnú myšlienku básne. Na tejto stránke nájdete aj odborne vypracované referáty, fotografie, profily a ďalšie informácie o slovenskej literatúre. Je to Slovensko čarovné hrdé. 15 – 16 Jana Kirschner: Pokoj v duši Ľúbostná pieseň Poézia – pieseň 1. Bude, bude, bude, napriek tomu bude, táto krajina znova len naša bude. V roku 1946 vydala široko koncipovaný historický román Babylon, v ktorom plasticky zobrazila posledné obdobie existencie Novobabylonskej ríše, so všetkými znakmi spoločenskej krízy, príznačnej pre zánik totalitnej moci. Desmod - V dolinách (text piesne) V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva. Vrátna mesiac po akokalypse: Škody sú odstránené! Žiaci si osvojovali nové vedomosti prostredníctvom interaktívnej prezentácie. Jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. [7], ktorý úplne zmenil myšlienku jeho pôvodného textu hitu „V slovenských dolinách“ a podal žalobu. -Dlhá slabika je slabika, v ktorej sa nachádza dlhá samohláska (á, é, í, ý, ó, ú), dvojhláska (ia, ie, iu, ô) alebo slabičné dlhé l, ĺ, r, ŕ. V tom čase však pieseň v podaní Karola Duchoňa neprerazila. Nájdené v tejto knihe – strana 34“ I ona patrí obsahom týchto piesní byť sa zdajú . Z nich do po- svojim do doby pohanskej . Dej , ktorý sa doby tejto pohanskej padajú : obydva spevy v nej ... V roku 1969 začal pracovať v Slovenskom rozhlase (pracoval tam tridsaťšesť rokov). Rozbor textu populárnej piesne. Láskou ktorou spievam. Preto ži a nechaj žiť!Nepretrhni túto niť! V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Mám ho rád. Je to lavostranný prítok Turca, meria 6.2 km a je tokom IV. Slovensko opisuje ako krajinu, kde sa striedajú štíty s dolinami, ako vplýva na zdravie ľudí každý strom a prirovnáva ich k lieku. Text som mal hotový za jednu noc,“ vrátil sa autor v spomienkach do minulosti. Smena, Pravda alebo do Hudobného života a ďalším novinám či časopisom. Nájdené v tejto knihe – strana 411V druhej práci sa zameriava na verzologicko - muzikologický rozbor ... Pri pohrebnom akte v bratislavskom krematóriu mu organ zahral melódiu tejto piesne . V roku 1966 na gymnáziu začal hrať na bicie v školskej kapele Monzún.V období štúdia na gymnáziu začal písať slovenské texty k skladbám zahraničných skupín ako napr. jeho C#mi jas v tmavom ráne vždy As svieti ako C#mi brieždenie. Opisuje hory ako strážcov dolín, ktorí bdejú a dávajú pozor na všetko, čo tam žije. Ľuboš Zeman V dolinách - hodina získavania nových vedomostí a zručností. Mária Pivovarničková (VI. Mám ťa rád. Slávu jej priniesla až v roku 2006 coververzia od Desmodu. Bude, bude, bude, napriek tomu bude, naše ešte budú Košice, Bratislava, PREŠOV! V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. Máte iskru v očiach a hreje vás pri srdci. Tvoje srdce všetko smie. Urobil to bez súhlasu autora textu piesne Ľuboša Zemana, ktorý mu na to nedal povolenie už pred pár rokmi ako ju zaspieval na TOMovi 2006. Jana Kirschner - Pokoj v duši 15. jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. 2021/2022. V domoch pieseň znie. Myslím si, že sa ku mne pridajú aj ďalší umelci,“ povedal Zeman. Kamil Peteraj - Horehronie Akokoľvek sa vzpierajú, vztekajú - nadrapujú, O to, to, to sa postará bravúrny Maďar! Balada - epický žáner ľudovej slovesnosti - má jednoduchý dej - dej je smutný, pochmúrny - končí sa tragicky - môžu v nich vystupovať nadprirodzené bytosti - má veľa společných znakov s ľudovou rozprávkou Ondruša, čekateľa Bohoslovja, dna 30. brezna 1845 v Bratislave." Ľuboš Zeman napísal V dolinách za večer. „V dolinách“ alebo aj „V slovenských dolinách“ je pieseň, ktorú naspieval Karol Duchoň v roku 1976[1]. v dolinách kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie v dolinách lesný med vonia viac ako tráva na svahoch túlia sa ovčie stáda, v domoch pieseň znie v dolinách človek sám svoju prírodu chráni Lockdownová terapia s kopcom zmiešaných pocitov. Hľadaný výraz: V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. Ľuboš Zeman je odhodlaný pomôcť zničenej doline i finančne. „Nebol som vo Vrátnej dlhé roky, no ťahá ma to tam. Dáva dôraz na čistú prírodu s dobrými ľuďmi, ktorí si ju obránia a starajú sa o ňu. Coververzie piesne. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva, jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. Oslovuje i dnes, o čom svedčí jej úspech v súťaži denníka Pravda a internetovej stránky Pravda.sk Dvanásť do tucta. Odfotená: 15. októbra 2018 Šírka: 650 px Výška: 433 px Fotoaparát: Canon Canon EOS 7D Mark II Expozícia: 1/500 sec ISO: 100 Clona: f/8 Ohnisková vzdialenosť: 55 … na svahoch túlia sa ovčie stáda. Nahrávka piesne k učivu - Ľuboš Zeman: V dolinách (Literárna výchova pre 6. ročník ZŠ, str. [2] Ďalšie coververzie napríklad naspieval Martin Jakubec, Ján Hruška alebo Peter Bažík (Hit storočia). Zbierka básničiek s náboženskou tematikou pre menšie deti. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva. Láskou každý deň. Hej, džiny, džiny, džiny, hej, džiny, džiny, džiny. V dolinách -- človek sám svoju prírodu chráni. Šírili a zachovávali sa ústnym podaním. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva. Definuj alebo doplň názov literárnych pojmov. 1 (VIANOCE), s. 23. Ľuboš Zeman: V dolinách. Dátum a čas poslednej úpravy tejto stránky: 21. január 2021, 18:43. Patril medzi textársku špičku a jeho texty si ľudia dodnes spievajú. O to viac ho dnes bolí, že „jeho“ doliny trpia. Pritom je to óda na terchovskú krajinu. Autorsky sa na piesni podieľali Peter Hanzely, ktorý zložil hudbu a text napísal Ľuboš Zeman. Ty si moje prekliatie. V dolinách- rozbor textu Jana Kirschner : Pokoj v duši- rozbor textu Kamil Peteraj : Horehronie populárna piese ň, evergreen Opakovanie: básne + piesne Ka čička divoká - vonkajšia kompozícia Žiak vie - vyh ľada ť štylisticky príznakové slová a slovné spojenia v texte, vie ich pomenova ť (epiteton) Evergreen V dolinách si vypočuli v 2 verziách - od Karola Duchoňa z 80.-tych rokov i modernú od skupiny Desmod. Pieseň Karola Duchoňa ,,V slovenských dolinách," práve dnes oslavuje štyridsať rokov od svojho vzniku. Text som mal hotový za jednu noc,“ vrátil sa autor v spomienkach do minulosti. V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. Stráne, lúky, hory, lesy,ľudská láska – kde si, kde si?Hory, lesy, stráne, lúkyakéže vás trápia muky? Čarovné miesto spustošila povodeň, pridávanie príspevkov a zobrazenie diskusií. Akékoľvek Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. Ľudia si zvyknú myslieť, že inšpiráciou pre text bola tatranská príroda. V prvom nápevku sú sú všetky stupne neznáme a v každom nasledujúcom je jeden nový, ktorý je súčasne aj najvyšším stupňom. 048 6196 102 obec@pohorela.sk obec@pohorela.sk. … Ďalšie coververzie napríklad naspieval Martin Jakubec, Ján Hruška alebo Peter Bažík (Hit storočia).. Spor. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva. Keď som v televízii videl tie nánosy bahna a zničené autá, vzalo ma to,“ neskrýval smútok. K. Peteraj: Bosá láska, … Zastav ruku, tvár chamtivú,prírodu tu nechaj živú.Človeče, veď sa ťa boja.Zem však nie je iba tvoja. Text autor napísal síce v Štefanovej, venoval ho však celému Jánošíkovmu kraju. Pomenuj básnické prostriedky: Autorsky sa na piesni podieľali Peter Hanzely, ktorý zložil hudbu a text napísal Ľuboš Zeman. Láskou ktorú chcem. Každý strom, každá lúka na … údajov spoločnosti NMH a.s. Viac info, Tu vznikol známy hit V dolinách. Autor textu piesne „V dolinách“ opisuje krásu slovenskej krajiny. Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. Odblesk slnka od ich zvoncov prirovnáva k zvoneniu. 32) Opisuje hory ako strážcov dolín, ktorí bdejú a dávajú pozor na všetko, čo tam žije. o láske. Určiť tému a hlavnú myšlienku básne/piesne. Ako táto pieseň vznikla sme pátrali s najpovolanejším človekom v mieste jej zrodu. Spracúva tému, ktorá je daným poslucháčom blízka, napr. D. Hevier: Pieseň pre tvoje uši, Ľ. Zeman: V dolinách, J. Kirschner: Pokoj v duši, K. Peteraj: Horehronie poézia, báseň, pieseň, verš, rým Žiak: - vie vysvetliť pojmy poézia, báseň, populárna pieseň, verš; - vie porovnať ľudovú a populárnu pieseň V dolinách -- kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva, jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. V doli A nách – kvitne E kvet, ktorý lásku nám dáva. Chcem vidieť, čo búrka narobila. Známy textár mu teraz chce pomôcť. Prihlásením do užívateľského testovania súhlasím s podmienkami spracovania osobných V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Anglický jazyk, Hudobná výchova, Výchova umením 5. ročník ZŠ, 6. Na základe uvedeného možno vymedziť tieto základné vlast- nosti refrénu piesňového textu: opakovanosť, ’dernosť, zapamä- tateľnosť, hutnosť, harmonický, melodický a rytmický kontrast opro- ti slohe. Narodil sa 12. novembra 1842 v Liptovskom Mikuláši. 32 - 34. Opisuje hory ako strážcov dolín, ktorí bdejú a dávajú pozor na všetko, čo tam žije. Slovenský-jazyk.sk - ČÍTANKA: Ja som bača veľmi starý (neznámy autor) - • ľudová pieseň Ja som bača veľmi starý, nedožijem do jari, nebudú mi kukačky kukať na tom mojom košiari. Prevádzka MŠ je od 02.09.2021/2022 v čase 7,00-16,00hod. Láskou témou tém. Brass band Popradcanka Tatransky Majales - Tatranská Lomnica 1.05.2019 Rozbor piesne v dolinách: Add an external link to your content for free. Na svahoch túlia sa ovčie stáda. rok 2019-2020, č. PRED SKAZOU: Takto si Vrátnu pamätá textár Ľuboš Zeman. V povojnovej atmosfére sa pokúsila o povstalecký román Vlci v dolinách, ktorý zostal nedokončený. V domoch pieseň znie. Opisuje stáda oviec ako svedkov jari, pretože sa po zime vyháňajú na pašu. MDV Ľuboš Zeman: V dolinách Vlastenecká pieseň Žiak zaznamenáva myšlienky a obrazy piesne vyjadrujúcej lásku k Slovensku. Piesne - Daniel Hevier: Pieseň pre tvoje uši, Ľuboš Zeman: V dolinách, Jana Kirschner: Pokoj v duši, Kamil Peteraj: Horehronie Balady - ľudová balada: Kačička divoká, Išli hudci horou; umelá balada: Ján Botto: Lucijný stolček, Ján Botto. Pieseň pre tvoje uši Detská populárna pieseň Žiak spoznáva populárnu pieseň a zamyslí sa nad významom počúvania ako jej témou. detské rúška 2 ks ( len ak by bolo nutné, deti rúška v MŠ nenosia) ORGANIZÁCIA ŠK.R. Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. V roku 2006 spevák Ivan Tásler, na odovzdávaní ocenení televízie Markíza[3] – TOM 2006 zaspieval pozmenený text piesne „V dolinách“ (ktorý prepísal Vlado Krausz). ... V doli-nách, viac ako 500 textov Milo- vanie v hu- sej koži Košic-kí bratia Píše sa viazanou rečou Vyjadruje city dojmy, myšlienky Opakuje sa po každej strofe . V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. zdroj, foto: TASR Ja mám ťa rád. Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. Na svahoch túlia sa ovčie stáda. Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. Neskôr absolvoval Fi… Zoznamy detí podľa jednotlivých … V dolinách -- lesný med vonia viac ako tráva, na svahoch túlia sa ovčie stáda, V domoch pieseň znie. Zápis poznámok do zošita. Znievsky potok Znievsky potok je potok v dolnom Turci, v južnej časti okresu Martin. Hymna nemá byť odkazom doby. V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva. „Pobehal som Terchovú krížom krážom a veľmi mi prirástla k srdcu,“ priznal sa Zeman. Známou coververziou piesne „V dolinách“ je coververzia od skupiny Desmod, ktorá ju v roku 2006 naspievala na svoj album Uhol pohľadu. Populárna pieseň je určená pre široké masy poslucháčov, prevažne mladých ľudí a detí. Každý strom, každá lúka na stráni je náš vzácny liek. Jedno leto v sedemdesiatych rokoch si so sebou priniesol aj nahrávku od Petra Hanzelyho, ku ktorej mal napísať text. Na horách a v dolinách hostina, oslava bude! V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva, na svahoch túlia sa ovčie stáda, V domoch pieseň znie. Známou coververziou piesne „V dolinách“ je coververzia od skupiny Desmod, ktorá ju v roku 2006 naspievala na svoj album Uhol pohľadu. +++ako by som počul pieseň K.Duchoňa. básne/piesne - nadpis, verš a strofa 13. Tá príroda ma uchvátila a keďže som mal so sebou kazetou s hudbou Petra Hanzelyho, otextoval som ju za jeden večer. jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. Na tejto stránke nájdete aj odborne vypracované referáty, fotografie, profily a ďalšie informácie o slovenskej literatúre. Slová v slovenskom jazyku idú súčasne s piesňou a obrazom. Ľudová pieseň – je básnický útvar určený na spievanie, nepoznáme jej autora, ľudová pieseň je kolektívnym výtvorom ľudu. A ty ľud premilý, čo orieš na stráni, tvoje nech mozole ruka Božia chráni, a nech Ťa poteší lepšími časami. V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Nájdené v tejto knihe – strana 477... Štúdia je zameraná na rozbor ľudového stavitelstva Ukrajincov východného ... ktoré podobne ako ľudové piesne alebo iné prejavy duchovnej a materálnej ... Luise Amstrong, pieseň v PowerPointe s originálnou nahrávkou v AJ. © 2021 News and Media Holding, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Ušľachtilá pieseň o Slovensku. Učebnica LV str. metóda piesňová-nápevková- F. Lýsek, opiera sa o nápevok- krátky melodický úsek známej piesne, ktorý si žiaci zafixujú a neskôr využijú pri intonácii neznámeho melosu. rádu. Daniel Hevier Pieseň pre tvoje uši Ľuboš Zeman V dolinách Jana Kirschner Pokoj v duši Kamil Peteraj Horehronie 3. Ľudí, ktorí žijú v dolinách, vyobrazuje ako vľúdnych a pohostinných, ktorí pred pocestnými nemajú zamknuté brány. V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva, na svahoch túlia sa ovčie stáda, V domoch pieseň znie. na svahoch túlia sa ovčie stáda. Brass band Popradcanka Tatransky Majales - Tatranská Lomnica 1.05.2019 Text Duchoňovho najslávnejšieho hitu V slovenských dolinách vraj vznikol veľmi rýchlo… Bolo to tuším roku 1978 v dedinke Štefanová pod Rozsutcom, kde som bol na dovolenke. Pieseň na mohyle je báseň venovaná v mladosti zosnulému štúrovcovi Jánu Drahotínovi Ondrušovi, ako uvádza Kellner v podtitule básne: "Rečneno pri slávení karu Sam. V roku 1919 zomrel v Budapešti rodák z Liptovského Mikuláša, básnik a prekladateľ Peter Dobroslav Bella Horal, autor textu piesne Aká si mi krásna. V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Pieseň V slovenských dolinách v interpretácii Karola Duchoňa bola v čase svojho vzniku veľký hit. Pravda.sk 21.09.2007 14:36. zdielať rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií, grafov akýmkoľvek spôsobom, v slovenskom, ale aj na svahoch túlia sa ovčie stáda. Andrej Sládkovič: Detvan(I. Martin) - stiahnite si zadarmo toto dielo do vášho počítača. V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Keďže oslavuje krásu Slovenska, mnohí by ju radi videli ako štátnu hymnu. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva, jeho jas v tmavom ráne vždy svieti ako brieždenie. V prvom nápevku sú sú všetky stupne neznáme a v každom nasledujúcom je jeden nový, ktorý je súčasne aj najvyšším stupňom. ... Ľuboš Zeman: V dolinách (mp3) Hudobná výchova, ... Danica Bániková. Po tomto texte aj mne sa zažiadalo napísať zopár veršov ako odpoveď: Hory, lesy, lúky, stráne -dobre dívať sa je na ne.Stráne, lúky, lesy, hory,drobné sme tu ľudské tvory. Pridal/a LN 22. augusta 2012 o 19:23:45 . Hymna má byť nadčasová, má opisovať krásu krajiny a jej skutočné hodnoty. -Druhá slabika v … Daniel Hevier: Pieseň pre tvoje uši. metóda piesňová-nápevková- F. Lýsek, opiera sa o nápevok- krátky melodický úsek známej piesne, ktorý si žiaci zafixujú a neskôr využijú pri intonácii neznámeho melosu. „Keďže som tam napísal hit, rád prispejem. V dolinách – kvitne kvet, ktorý lásku nám dáva. Ľuboš Zeman podľahol kúzlu Jánošíkovho kraja, kde pravidelne dovolenkoval. V tom čase však pieseň v podaní Karola Duchoňa neprerazila. Pravidlo o rytmickom krátení: -V slovenčine nesmú bezprostredne po sebe nasledovať dve dlhé slabiky. Rozbor piesne v dolinách: Add an external link to your content for free. Slogan Slogan pokladáme za jeden z dôležitých prvkov piesňového textu, no … V domoch pieseň znie. V dolinách – Človek sám svoju prírodu chráni. Básnický prívlastok - epiteton. V domoch pieseň znie. Každý strom, každá lúka … http://radio.rogy.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=81, http://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/35900-lubos-zeman-napisal-v-dolinach-za-vecer/, http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=9.9.2006/61036O, https://web.archive.org/web/20080518110524/http://www.musicx.sk/news.php3?id=7163, http://oprisaomna.com/index.php?rain=sk/download/documents/view/39, http://www.slovaci.cz/Default.aspx?show=Korene&type=2&clanek=1187, http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=65824&sid=&TEXT=1, https://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=V_dolinách&oldid=7146659, Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported. V dolinách – lesný med vonia viac ako tráva, na svahoch túlia sa ovčie stáda, V domoch pieseň znie. V hite V dolinách opísal Ľuboš Zeman (65) prírodu pod Rozsutcami, kde rád chodil. „V dolinách“ alebo aj „V slovenských dolinách“ je pieseň, ktorú naspieval Karol Duchoň v roku 1976 . 4. Jána Krstiteľa Spišské VlachySRDCE – školský časopis, šk. pokiaľ neprebehne prieskum medzi rodičmi ohľadne prevádzky MŠ. Jeho ospievaný kraj však spustošila júlová povodeň. Jej témou je to, čím sa v minulosti ľudia zaoberali: práca, obrady, láska a rôzne túžby vtedajších ľudí. Rozkošné doliny, v dolinách rovniny, vy moja kolíska i mojej rodiny, rovniny posiate drobnými mestami: Žehnám vás, vítam vás vďačnými slzami. „V dolinách“ alebo aj „V slovenských dolinách“ je pieseň, ktorú naspieval Karol Duchoň v roku 1976[1]. V dolinách – človek sám svoju prírodu chráni.
Turistika Tichá Dolina, Oznámenie O úmrtí Sociálnej Poisťovni, Toyota Rav4 Diesel Forum, Biro Yorkshire Na Predaj, Pozicovna Bicyklov Michalovce, Túra Na Sliezsky Dom Z Hrebienka, Automatické Otváranie Dvojkrídlovej Brány, Bezdrotove Sluchadla Android, Krmivá Pre Hospodárske Zvieratá,
Turistika Tichá Dolina, Oznámenie O úmrtí Sociálnej Poisťovni, Toyota Rav4 Diesel Forum, Biro Yorkshire Na Predaj, Pozicovna Bicyklov Michalovce, Túra Na Sliezsky Dom Z Hrebienka, Automatické Otváranie Dvojkrídlovej Brány, Bezdrotove Sluchadla Android, Krmivá Pre Hospodárske Zvieratá,