Náš klient hľadá šikovných brigádnikov, ktorí budú pracovať na oddelení lahôdky, kde sa budú dokladať mliečne a mäsové v. Pridané: 28.09.2021. Nástup ihneď! Voľné pracovné miesta Trenčín – práca a brigáda – Supersova.sk Ide o pravidelnú, s možnosťou kariérneho rastu . Trenčiansky kraj 1 065 - 2 850 EUR/mesiac Zabezpečená doprava Zabezpečené ubytovanie. 30. Nájdite si hlídačku pre vášho domáceho maznáčika v Trenčíne. Si zhovorčivý? Brigády môžeš stíhať počas školy, cez víkendy alebo si hľadaj brigády na leto v meste Brigády a práca Trenčín . Spravodajstvo pre brigádnikov. Trenčín, Trenčianský kraj. Rada sa postarám aj o Vaše detičky, ak s nimi chcete pomôcť alebo potrebujete ro... Dá sa mi počas týždňa v čase od 19 príp. Brigády podľa zamestnávateľov. Zobrazených 1-20 inzerátov z 56. Belá 6988, Trenčín 6 EUR/hod. 8. Študentské brigády » Brigády pre študentov. Naša ponuka služieb zahŕňa aj stráženie detí v Bratislave a okolí. Voľné pracovné miesto Ponuka brigády v obchodnom reťazci - Trenčín. Práca: Brigáda stráženie detí • Vyhľadávanie spomedzi 27.000+ aktuálnych ponúk práce na Slovensku a v zahraničí • Rýchlo & zadarmo • Najlepší zamestnávetelia • Plný, čiastočný a dočasný uväzok • Konkurencieschopná mzda • Agent nových ponúk práce • Prácu: Brigáda stráženie detí - nájdete ľahko! Iba v tejto kategórii Len organické výsledky. *** Čo ťa čaká? Pracovné agentúry v TN. Prihlásiť | Registrovať. Cena. Skúsenosti s opatrovaním mám len vrámci rodiny a známych. V budúcnosti by som chcela ísť na vysokú školu v oblasti pedagogika, sociológia alebo psychológia.... Od pondelka do nedele. *Študentov denného štúdia na DBPŠ ochotných pracovať do 22.00 hod. Pracovné ponuky na opatrovanie, stráženie detí. dohoda. Opateovanie 2 rocnej dcery - nepravidelne, podla potreby/dohody. Zobrazenie. Trenčín - Stráženie detí, inzeráty zadarmo nBazar.sk. Hľadáme brigádnikov do hydinárskej výroby. Stráženie detí inzercia. Pokladník a dokladač tovaru pre známu značku. 11:00-17:0016.10. Nájdené v tejto kniheZa more bez detí . Mitaľová , Z .; 1965 , rozprávala Zuzana Londáková ... Stráženie počas prvej svetovej vojny . ... okr . Trenčín ) . okr . Rožňava ) . Aké vlastnosti by si mal mať? Dobrý deň, keďže sa v poslednej dobe riešia neprehľadné priechody pre chodcov, tak by som mal otázku k priechodom na Rázusovej ulici. Brigádnik pre predajňu JYSK Trenčín. Práca - Strázenie detí inzercia. počet detí: 1. vek dieťaťa: 1 - 3 rokov. STOBA, s.r.o. softkeyboard.googlecode.com. Ponúkate brigády? Brigády Bratislava (1125 brigád) – Potrebuješ si zarobiť a hľadáš brigádu? Mám úplné stredoškolské vzdelanie, som 1/2 roka na starobnom dôchodku. U nás ju nájdete. Čestné názvy a historické názvy vojenských zväzkov, vojenských útvarov a vojenských škôl. Mám 19 rokov, ale s deťmi mám skúsenosti či z domu alebo zo školského prostredia. Vyber si opatrovateľku detí, babysitterku z databázy spoľahlivých opatrovateliek a kontaktuj ju bezplatne. Dnes je 2.10.2021, meniny má . Hľadáte prácu? Inak až po 17.tej a dokedy budete potrebovať, Ako to funguje? Hlídačky.sk sú miesto, kde sa môžu spojiť hľadajúci a poskytovatelia starostlivosti. Nájdite si hlídačku pre vášho domáceho maznáčika v Trenčíne. Odvezte sa na novom turistickom vláčiku Matúš Čák. ... Láka ťa brigáda v medzinárodnom obchodnom reťazci? Vyberajte z 5 inzerátov. Brigáda – Hľadáme recepčnú/asistentku do detského klubíku Plaviatko (Bratislava). ----- Skupina patrí do portfólia portálu Trenčínak.sk a pomáha spojiť zamestnávateľov a uchádzačov o prácu. Prečo si vybrať upratovanie na Hlídačky.sk. Brigády. inej dokumentácie beriem... Informácie pre uchádzača: Základná zložka mzdy (v hrubom): 622 € mesačne Dátum nástupu: 1. Trenčín - Stráženie detí, inzeráty zadarmo nBazar.sk. Materská škola na Stromovej ulici sa 2. septembra neotvorí. Prihlásiť | Registrovať. Pre lepšie prehliadanie našich stránok, zobrazovanie personalizovaného obsahu a cielených reklám a analýzu sieťovej komunikácie používame súbory cookies. JYSK s.r.o. Brigáda sa uskutoční v sobotu 4. Trenčín, Trenčianský kraj. Všetky naše služby poskytujeme v rámci Západného Slovenska. : +421327400122 alena.krchnava@tnuni.sk Uložiť. Nájdite čo potrebujete vo Vašej kategórii. Som študentkou tretieho ročníka Predškolskej a elementárnej pedagogiky na Trnavskej univerzite v Trnave. Starostlivosť Detí is on Facebook. Original article Kontrola. v obchodnom reťazci s týždenným vyplácaním ! Hladam opatrovatelku pre 2 deti 4 a 9 Topoľčany, Nitrianský kraj Popis práce Hladam opatrovatelku na strazenie deti. Predajte ľahko a rýchlo na Bazoš.sk. 2021 Pracovný a mimopracovný pomer: pracovný pomer na neurčitý čas Náplň (druh) práce prebaľovanie, kŕmenie... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: - oslovovanie zákazníkov s ponukou obchodného reťazca - dokladanie - pracuje sa v interiériVoľné pracovné zmeny 13.10. 81. 2021 Dátum poslednej aktualizácie: 28. Stráženie cez deň, v noci aj počas dovolenky. Tvojou úlohou bude vykladanie tovaru z krabíc, jeho zakladanie do regálov a práca so skenerom.NAVIAC:- výkonnostný bonus vo výške 20€ - 150€- dochádzkový bonus vo výške... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Príjemných ľudí s chuťou pracovať v kolektíve Všeobecne požadované znalosti: *spoľahlivosť*zdvorilé a príjemné vystupovanie k zákazníkom i medzi sebou navzájom*chuť učiť sa nové veci*zmysel pre tímovú prácu*zodpovedný prí... Koho hľadáme? 10.07.2010 Futbalový turnaj vo farnosti Trenčín - Juh 94 Fotografie 30.06.2010 Miništrantsko-mládežnícky turistický výlet (Čičmany) 30.06.-01.07.2010 Študujem na gymnáziu, kde mám momentálne prerušené štúdium z osobných dôvodov. Nájdi si zamestnanie a voľné miesta na vyhľadávači práce Careerjet.sk Hlídačky.sk nie sú agentúra a neodporúčajú konkrétnych poskytovateľov. Vyber si z ponúk domácností alebo firiem a reaguj na ne bezplatne. Ponúkame komplexné služby vrátane tých, ktoré nie sú priamo v ponuke webovej stránky. Miesto práce: Beckov 645 Dátum nástupu: september 2021 Platové ohodnotenie: 6,43€/hod (5€/hod + 1,43 hod príplatok za prácu v noci Základná mzda (v EUR brutto): 6,43 …. Pracovné ponuky - voľné pracovné miesta v Trenčíne. Služby - Brigada pre inzercia. 10 .2021 - 14. Zídu sa ti peniaze navyše? Pracovné ponuky na opatrovanie, stráženie detí. Brigády na Slovensku. Ako to funguje? Patrím medzi čerstvých úspešných maturantov Piaristického gymnázia J.Braneckého v Trenčíne a od októbra nastupujem na Masar... Dobrý deň. Opatrovaniu detí sa venujem už od svojich 14tich a celkovo mám vzťah a staranie sa o deti už od mali... Väčšinou môžem cez týždeň poobede a víkendy hocikedy. Zbožňujem detičky a plánovanie akéhokoľvek programu pre ne. Vyštudovala som strednú odbornú školu v Ružomberku v odbore kozmetik ukončenie s maturitou. Vyberajte z 13 inzerátov. Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Pracovná príležitosť -, - Kontrola kvality - nástup ihneď!Náplň práce:- vizuálna kontrola komponentov,- udržiavanie poriadku na pracovisku- práca v stoji- vhodné pre mužov- štvorzmenná prevádzka - 2 dni ranná, 2 dni, s možnosťou výberu zmien, Týždenné vyplácanie. Vyber si z ponúk práce pre upratovanie na Domelia.sk. Cez 400 tisíc užívateľov za deň. Informácie pre uchádzača: Zaslaním môjho životopisu a motivačného listu, resp. Rozumiem si s deťmi cez hry, pesničky,rozumiem ich boliestkam, ponúkam priat... Strávila som 10 týždňov v Afrike pri deťoch, cez organizáciu Change tomorrow. Aktualizované pred 19 minútami. Pravidelne, ale aj nárazovo. Jednoduchá brigáda v sklade s oblečením len NOČNÁ zmena_ 6,43€/hod. Po zaučení je možnosť zvýšenia platu. 2021] Dobrý deň, moje meno je Dominika a som študentkou vysokej školy v Trnave. Moje meno je Veronika, mám 18 rokov (o pár dní 19 :) ) a žijem v Trenčíne. 29.09.2021 Trenčín LIDL Slovenská republika v. o. s. Privyrob si pomocnými prácami na predajni v Trenčíne 4 hodiny denne! Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín… Full Stack Developer (remote alebo Bratislava), Zasielať notifikácie o novinkách na stránke. Nové inzeráty e-mailom. Prevedie vás centrom mesta, popod Mestskú vežu, cez Mierové námestie a aby ste si nemuseli drať nohy, vyvezie vás až do … Vďaka môjmu oboru mi nerobí... Volám sa Kristína. Všetky práva vyhradené. Skúsenosti so strážením mám, máme v rodine dosť detí, v... Väčšinou mám čas po škole teda po 13nej niekedy 15tej :) no streda stvrtok môžem aj od 8mej do 10tej rana no, je to len informatívne vždy sa radšej opýtajte, brigadujem aj inde a mám aj iné povinnosti :)). Lokalita. Stráženie detí Info-Presov.sk Služby a remeslá Zdravotnícke a opatrovateľské Stráženie detí Momentálne som zamestnaná. Zamestnanie a brigáda - Trenčín. Pridať k vybraným. 09:00-15:00 Všeobecne požadované znalosti: - obč... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Náplň práce:- vizuálna kontrola komponentov,- udržiavanie poriadku na pracovisku- práca v stoji- vhodné pre MUŽOV aj ŽENY- štvorzmenná prevádzka - 2 dni ranná, 2 dni poobedná, 2 dni nočná a 2 dni voľno...Dopravu a ubytovanie... dohode s nadriadeným. Stráženie detí. Vyber si z ponuky práce na opatrovanie detí na Domelia.sk. v lokalite Trenčín a kategórii Pokladník Dostávajte na e-mail nové pracovné ponuky: Prosím, dajte súhlas so správou, spracovaním a uchovaním osobných údajov pre spoločnosť Profesia, Práca pre študentov v predajniach, Bratislavská, Trenčín, Recruitment Consultant | práca z domu (na dohodu alebo skrátený úväzok), Pracovné ponuky e-mailom: Trenčín, na dohodu (brigády), Súhlasím so správou, spracovaním a uchovaním mojej e-mailovej adresy, Kolega do kancelárie - Žilina, Veľký Krtíš, Šaľa, Asistent/ka predaja, na brigádu, NC Laugaricio, Skladník - brigáda (výhodou je platný VZV preukaz), Senior Java Software Developer (Remote Work Possible). ájdete na Všeobecne požadované znalosti: - zodpovednosť a spoľahlivosť - platný potravinársky preukaz - práca je vhodná pre mužov i ženy Iné výhody: - dlhodobá a stabilná, - jednoduchá a nenáročná manuálna práca - sami si môžete plánovať zmeny - týždenné vyplácanie, Montážny pracovník - jednoduchá práca v sede - dlhodobá. Hľadáš si prácu ako opatrovateľka detí / babysitterka? 29.09.2021 Opatrovanie (Peter G.) Chorvátsky Grob. Vyzdvihnutie deti zo skoly, skolky, odvoz na kruzky a vyzdvihnutie z kruzkov. Dnes je 22.9.2021, meniny má . vhodná pre všetky vekové kategórie. Chceš si zarobiť pred nástupom do školy? Práca Trenčín. Vyberte si opatrovateľku detí v Trenčíne. Všeobecne požadované znalosti, s možnosťou výberu zmien s dopravou z Piešťan, anonymizované a ďalej využívané výlučne pre štatistické účely. Napln prace: opatrenie deti po-pia. Hľadáte prácu na dohodu - brigádu? Už od sedemnástich rokov som sa venovala animátorstvu na táboroch a vedeniu víkendových stretiek pre d... Volám sa Denisa, študujem ošetrovateľstvo na Trenčianskej Univerzite a tak som v častom kontakte aj s deťmi. Ponúkam opatrovanie a starostlivosť o detičky v každom veku. inej dokument... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: - práca s mäsom a mäsovými výrobkami- spracovávanie / orezávanie mäsa- balenie mäsa- dokladanie výrobkov v sklade- práce je vykonávaná v chladnom prostredí Pracovná doba: 6:00 - 14:30 Všeobecne požadované znalosti: - práca... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: - nakladanie a kompletovanie tovaru pre online objednávky- práca s paletovým vozíkom - rozvoz tovaru po obchodnom dome- práca so skenerom- kontrola objednávokPracovná doba: pondelok - piatok,Pracovné zmeny: 7:00-17:00 alebo ... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: - pomocné práce vo výrobe, - vizuálna kontrola hotových výrobkov, - manuálna práca podľa požiadaviek výroby, - práca na 3 zmeny. Zverejni inzerát zadarmo Nájdi si opatrovateľa detí. Brigádnikov hľadáme počas celého roka, je možné si individuálne dohodnúť, ktoré dni môžete odpracovať (napr. Kategória brigády obsahuje aktuálne inzeráty na tému brigáda pre študentov, mužov i ženy. Hľadáte prácu? Voľné pracovné miesta a ponuky Ponuka: Brigáda - dokladanie tovaru (Trenčín) (1940100). Každý užívateľ je výhradne zodpovedný za výber a overenie vhodného poskytovateľa starostlivosti alebo hľadajúceho starostlivosti pre seba, svoju rodinu alebo domácnosť a za dodržiavanie všetkých platných zákonov v súvislosti s akýmkoľvek pracovnoprávnym vzťahom, ktorý zriadi. cie o pracovnom mieste: Máš rád SUSHI ? Preskočiť na hlavný obsah – Preskočiť na vyhľadávánie – Preskočiť na menu Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Informácie pre uchádzača: Viac informácii poskytneme telefonicky. Na stránke nájdete množstvo odkazov na stránky zamerania obchody a … Volám sa Katarína a mám 21 rokov. Skupina PRÁCA / BRIGÁDA Trenčín je určená na zverejňovanie pracovných ponúk v Trenčíne a blízkom okolí. Informácie pre uchádzača: Zaslaním môjho životopisu a motivačného listu, resp. Administratívny pracovník - Trenčín. Nové inzeráty e-mailom. Zoznam pracovných inzerátov domácností a firiem, ktoré hľadajú výpomoc alebo upratovanie. Začínala som stráženim mladšieho s... Volám sa Vanesa mám 19 rokov. Pracovné ponuky e-mailom: Trenčín, na dohodu (brigády) Dostávajte na e-mail nové pracovné ponuky: Prosím, zadajte platnú e-mailovú adresu. Opatrovanie detí - Kraj Trenčín (0) Lokalita: Kraj Trenčín (0) Zmeniť. 24.09.2021 Upratovanie po ubytovaných hosťoch v apartmánoch (Mária K.) Bratislava 1 - Staré Mesto. Viac informácií o zásadách spracovávania osobných údajov. brutto (HPP, dohoda, dlhodobá brigáda), n Pridané: 24.01.2019 Operátor výroby v českom Panasonicu: Zarábajte až 900 € aj bez praxe! Pracovné dni po-pia 9:00 - 17:00, Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany osobných údajov | Zásady používania cookies. Som ochotná deti aj odprevádzať vyprevádzať zo školy/škôlky, na krúžky, v prípade záujmu aj doučovať. Som študentkou druhého ročníka na Prešovskej univerzite v Prešove, kde študujem učiteľstvo pedagogiky a výchovy k občianstvu. Všetky brigády Brigády v Bratislave Brigády v Košiciach Brigády v Nitre Brigády v Trnave. Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Ponúkame nenáročnú prácu na dohodu v sklade s oblečením. Ponúkame celkom 6607 inzerátov. (Hlídačky), +420 608 924 646 Čo: Kraj: Brigády podľa krajov. Ponúkaný plat: 5,13 - 6,50 EUR/hod. Na každom profile si môžete prezrieť úroveň overenia hlídačky, prečítať o jej skúsenostiach a predovšetkým zistiť, ako ju … Menej. Popis: Brigáda v meste Trenčín Zber pokladničných dokladov pre prieskum nákupného správania zákazníkov Termín: 14. Nájdite čo potrebujete vo Vašej kategórii. Nájdite si prácu ešte dnes. Dnes prezretých 47 794 brigád, online 2 679 mladých ľudí Opatrovaniu detí sa venujem už dlhší čas. Autoumyváreň - TOP - [2.9. 9. Vojenská symbolika Armády Slovenskej republiky a Ozbrojených síl Slovenskej republiky od roku 1993 po súčasnosť. Práca: Stráženie detí Bratislava • Vyhľadávanie z 34.000+ aktuálnych ponúk práce • Rýchlo & zadarmo • Najlepší zamestnávatelia: Bratislava • Plný, čiastočný a dočasný uväzok • Konkurencieschopná mzda • Agent nových ponúk práce • Prácu: Stráženie detí nájdete ľahko! 2021 | Mesto Trenčín. Alena Krchňavá odborný referent OPaM tel. Všetky ponuky práce - Brigáda Študent - Trenčín. Pridané Včera. Náplň práce: - príprava sushi - udržiavanie poriadku na, Príď si zarobiť ako kontrolór/ka kvality -, Zverejňujte pracovné ponuky zdarma a plaťte len za kliknutia. Půjčky Praha. Stráženie detí Info-Presov.sk Služby a remeslá Zdravotnícke a opatrovateľské Stráženie detí V prípade záujmu volaj na telefónne číslo (***) ***-**** alebo píš na ****@*****. Mám dve mladšie sestry (3 a 11 ročné), ktoré často strážim aj cez noc. Deti Iné... 29. 2021 po fatimskej pobožnosti, približne o 09.00 hod. 5. Cez 400 tisíc užívateľov za deň. v Nitre - skladanie diabetických pomôcok ! Predajte ľahko a rýchlo na Bazoš.sk. Stráženie a opatrovanie detí. Brigády inzercia. 9. Profily opatrovateľov Pracovné ponuky. podľa rozvrhu). Slovenská vojenská symbolika od roku 1993 po súčasnosť. Join Facebook to connect with Starostlivosť Detí and others you may know. Opatrovanie detí v Trnave a okolí - [28.9. Aktuálne chodím v Trenčíne zopár deti pravidelne opatrovať (už dlhoročne) Mám záujem o prácu ktorá nie je monotónna a môžem deti ... Víkendy mám voľné taktiež kedykoľvek dopredu ak mi nahlasite termín nie je problém byť k dispozícii aj počas týždňa. Vložte svoj inzerát zdarma. Stráženie cez deň, v noci aj počas dovolenky. ako operátor výroby na 3 týždne!!! Pracovná ponuka spoločnosti INDEX NOSLUŠ s.r.o. Vyštudovanú mám Pedagogickú a sociál... Ahojte, volám sa Veronika a mám 20 rokov. Mzda 5,40 €/hodina + stravné lístky 4€! Moznost zabezpecenia automobilu i na sukromne ucely. Brigády podľa kategórií. Ing. PRÁCA / BRIGÁDA Trenčín has 2,029 members. Tesne po zavedení plateneho parkovania ste odpovedali, že parkovacie miesta sú v … Viac pracovných pozícií nájdete na Všeobecne požadované znalosti: - spoľahlivosť a fyzická zdatnosť - platný potravinársky preukaz Iné výhody: - týždenné vyplácanie - stabilná a dlhodobá, Údaje o pracovnom mieste
Náplň (druh) práce
prebaľovanie, kŕmenie
Požadované vzdelanie
Úplné stredné odborné vzdelanie
Dĺžka praxe
bez požiadavky na odbornú prax, Skvelá pracovná príležitosť. Zobrazenie. Venčenie, kedy potrebujete. Brigády Opatrovanie, aupair na portáli Brigada.sk - brigády pre teba. Venčenie, kedy potrebujete. Pridať k vybraným. K deťom mam veľmi dobrý vzťah až na toľko, že si chcem v budúcnosti otvoriť súkromnú škôlku , rada vymýšľam s nimi nové aktivity a pre mňa to najhlavnejšie, že majú ... Volám sa Viera, vyštudovala som SPgŠ v Modre,ptacovala som 20 rokov ako učiteľka MŠ a 6 rokov ako opatrovateľka sniorov v Rakúsku. Company: NN Zivotna poistovna, a.s. Salary: €1250 per month Date: Thu, 16 Sep 2021 22:01:57 GMT: Thu, 16 Sep 2021 22:01:57 GMT Hľadáme brigádnikov na zbieranie podpisov v Trenčíne! 1. Juraj (15.9.2021) Téma: Mobilita. v Hornom Hričove vo výrobe plastových obalov. Voľné pracovné miesta a ponuky Trenčiansky kraj, na dohodu (brigády). Volám sa Martina a som študentka strednej odbornej školy pedagogickej. Opatrovanie detí Trenčín. Tento dokument: Brigáda bojového zabezpečenia Trenčín. Lokalita. Dobrý večer mamičky,Milujem deti, študujem učiteľstvo v BA a hľadám brigádu v oblasti stráženia detí. Aktuálne ponuky práce Trenčiansky kraj, na dohodu (brigády). Bratislava - najnovšie brigády v Bratislave. Súhlasím so správou, spracovaním a uchovaním mojej e-mailovej adresy. 11:00-17:0015.10. Ponúkame celkom 6539 inzerátov. Ponúkame dlhodobú. Náplň práce: obsluha zákazníkov, práca na pokladni, príprava kávy na … Brigády v zahraničí. *spoľahlivosť *zdvorilé a príjemné vystupovanie k zákazníkom i medzi sebou navzájom *chuť učiť sa nové veci *zmysel pre tímovú prácu *zodpovedný prístup *chuť ... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Príjemných ľudí s chuťou pracovať v kolektíve Všeobecne požadované znalosti: -spoľahlivosť-zdvorilé a príjemné vystupovanie k zákazníkom i medzi sebou navzájom-chuť učiť sa nové veci-zmysel pre tímovú prácu-zodpovedný prí... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Náplň práce: » montáž svetiel z jednotlivých dielov » obsluha výrobných zariadení a montážnych liniek » vizuálna kontrola a balenie hotových výrobkov Všeobecne požadované znalosti: » chuť pracovať » flexibilita » manuálna zručnos... Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: - počítanie/triedenie skrutiek a iných komponentov, - jednoduchšia manipulácia s tovarom, - práca v sede, - práca v 2-zmennej prevádzke.
Adidas Terrex Heureka, Besenova Letna Sezona, Kotnikove Botasky Adidas, Elektrocentrála Diesel, Predam Stojan Na Vrtacku,
Adidas Terrex Heureka, Besenova Letna Sezona, Kotnikove Botasky Adidas, Elektrocentrála Diesel, Predam Stojan Na Vrtacku,